4 redenen waarom een online tattoo cursus beter is dan een tattoo apprenticeship.
28 maart 2022 
2 min. leestijd

4 redenen waarom een online tattoo cursus beter is dan een tattoo apprenticeship.

Je kunt leren tatoeëren met een online tattoo cursus. Veel tattoo artiesten van de ‘oude garde’ zullen het niet met ons eens zijn. Maar je hoeft geen fysieke begeleiding te krijgen van een artiest om goed te leren tatoeëren. Sterker nog, we geven je 4 redenen waarom een online tattoo cursus beter is dan een tattoo apprenticeship!


Met een online tattoo cursus ben je snel aan het werk 

Binnen 6 maanden zet jij je eerste (betaalde) tattoo. Op die manier verdien je meteen je online tattoo cursus terug. Bij een tattoo apprenticeship duurt het vaak een jaar voordat je de eerste keer volledig betaald en naald in iemands arm mag zetten. Dit komt omdat de tattoo artiest met zijn/haar shop een naam hoog heeft te houden. Ze willen het risico niet lopen dat jij je tattoo verkloot.

Daarom gaan ze hier heel voorzichtig mee om en wordt jij geremd in je voortgang. Vaak mag je een lange tijd alle voorbereidingen doen in de shop en moet je veel tekenen. Je bent meer een shopmanager dan een artiest in wording. Dit is de oldskool manier van leren tatoeëren van toen er nog geen online wereld was.

Dit is nu anders en je merkt dat steeds meer tattoo artiesten het licht zien en hierin investeren. Er komen meer aanbieders van online tattoo cursussen en dit zijn vaak ervaren tattoo artiesten!


Een online tattoo cursus is vaak goedkoper

Naast een tattoo apprenticeship heb je ook ‘gewone’ opleiders. Hier betaal je voor een basiscursus al een flink forse prijs omdat hier een fysieke docent aanwezig moet zijn. Daarnaast is oefenmateriaal meestal ook voor je eigen rekening.

Sommige tattoo shops waar je een tattoo apprenticeship kunt volgen willen dat je voor een apprentice prijs gaat tatoeëren. Hierdoor loop je inkomsten mis. Er zijn ook shops die willen dat je betaald voor je plek als apprentice.

Met een online tattoo cursus kun je een starter kit afnemen en heb je meteen al je eigen materialen. De docent helpt je online en hoeft dus geen hele dag vrij te maken om op een locatie les te geven.

Je oefent in je eigen omgeving dus je hebt geen overige kosten zoals stoelhuur. Werk je liever wel in een studio? Dan zijn er zat plekken in Nederland zoals het Tattoo Huys waar je stoelen kunt huren.


Een online tattoo cursus doe je in je eigen tijd

Wil jij in de avonduren leren tatoeëren naast je bestaande baan? Daarmee hoef je echt niet aan te komen bij een tattoo shop. Ze hebben namelijk openingstijden en dat is prima maar je verdient als apprentice niet meteen genoeg geld om jezelf overeind te houden.

Met een online tattoo cursus kun je oefenen wanneer je wilt. Je kunt je (oefen)klanten inplannen in de avonduren of gewoon lekker het stuk oefenhuid uit je starter kit erbij pakken. Tekenen en de lessen volgen kan ook allemaal wanneer jij er tijd voor hebt. De docent geeft feedback op je werk en dat kun je dan weer gebruiken.


Bij een online tattoo cursus focus je op je eigen groei

De WC schoonmaken, afspraken inplannen, werkstations opzetten voor de artiesten, designs printen en opruimen na sluit. Dat zijn taken van een tattoo apprentice in een tattoo shop.

Wanneer je een online tattoo cursus volgt heb je hier geen last van. Je zet je eigen werkstation op, ruimt je eigen bende weer weg en hebt de volledige focus op jouw leerproces. Jij bepaalt wanneer je de lesstof tot je neemt of gaat oefenen met tekenen. Je hebt het hele traject in je eigen hand.

In een volle en goedlopende tattoo shop is het druk. De afspraken staan kop aan staart ingepland. Dus wanneer heeft de artiest die jou begeleid tijd? Vaak voor opening of na sluit. Als je geluk hebt nemen ze jouw voortgang serieus en plannen ze tijd voor je in. Bij een online tattoo cursus heeft de docent altijd tijd voor het beoordelen van je werk en krijg je meteen opbouwende feedback.


Bekijk onze online tattoo cursus

Wil je eens kijken wat wij voor je kunnen betekenen? Download dan onze opleidingsgids. Hier lees je precies wat er in onze opleidingen zit, welke thema’s je kunt verwachten en hoe wij je begeleiden.

Download de opleidingsgids hier >>>>>


Over de schrijver
Reactie plaatsen