Tattoo studio Den Bosch | Dice Tattoo
28 december 2023 
3 min. leestijd

Tattoo studio Den Bosch | Dice Tattoo

Dice Tattoo: Waar Kunst en Ambacht Samenkomen

Welkom bij Dice Tattoo, waar kunst en ambacht samenkomen om unieke, betekenisvolle tatoeages te creëren. Gelegen op Burgemeester Loeffplein 70 E-F in 's-Hertogenbosch, onderscheiden zij zich door hun werkwijze, intieme studiovibe en specialiteiten die variëren van geometrie tot abstracte ontwerpen, neo traditional, new school en comic stijlen.


Het Begin van een Uniek Avontuur

De werkwijze begint met een eenvoudige, maar effectieve aanpak. Afspraken worden gemaakt via de mail, wat hen de mogelijkheid geeft om alle benodigde informatie helder te krijgen voordat het creatieve proces begint. Voor gastartiesten regelen ze afspraken via WhatsApp, terwijl voor het eigen werk de mail de voorkeur heeft. Het basisconcept wordt besproken, en indien nodig, kan dit persoonlijk gebeuren. Echter, in de meeste gevallen blijkt de mail voldoende te zijn om het werk voor te bereiden.

Het hoofdproject wordt zorgvuldig voorbereid, en tijdens de eerste afspraak met de klant bespreken ze de compositie en visualiseren het door middel van een stencil op de huid. Het interessante is dat het ontwerp nooit volledig klaar is van tevoren; mensen komen specifiek naar hen toe voor wat ze doen, en dit betekent dat elk ontwerp uniek en op maat gemaakt is voor de persoon in kwestie.

Alles wat betreft het hoofdproject wordt zorgvuldig voorbereid, maar de details eromheen, zoals de achtergrond, worden uit de vrije hand getekend. Dit zorgt voor een dynamische en organische creatieve uitwisseling tussen de artiest en de klant.


Een Intieme en persoonlijke ervaring

Bij Dice Tattoo streven ze naar een intieme en persoonlijke ervaring. Met hun privé studio, bestaande uit twee werkplekken, nemen de artiesten de volle dag de tijd voor elk project. Ze werken vaak met hele dag sessies, waarbij de klant verzekerd is van onverdeelde aandacht en focus.

Ze begrijpen dat tatoeëren een sociaal beroep is. Het werken één op één met klanten schept een band, en zij vinden het belangrijk dat mensen zich welkom en op hun gemak voelen. Deze ervaring blijft hun klanten de rest van hun leven bij, en daarom leggen zij de nadruk op het creëren van een positieve en gedenkwaardige sfeer tijdens het hele proces.


Kunst die Grenzen Overschrijdt

De persoonlijke stijl van de artiest is het beste te omschrijven als een samensmelting van verschillende artistieke elementen. Het werk combineert schetsachtige lijnen, schilderachtige texturen, geometrische vormen en levendige kleuren in één harmonieuze compositie. Het is een unieke benadering waarin diverse stijlen elkaar ontmoeten en samensmelten.

Bij Dice Tattoo gaan ze verder dan de traditionele benaderingen. Hun specialiteiten omvatten een breed scala aan stijlen, waaronder geometrie, abstracte ontwerpen, neo traditional, new school en zelfs comic stijlen. De artiesten dagen zichzelf voortdurend uit en streven ernaar om kunst te creëren die de verwachtingen overstijgt en echt uniek is.


Locatie en Contact:

De studio bevindt zich op een centrale locatie in 's-Hertogenbosch, op Burgemeester Loeffplein 70 E-F. Wil je contact met hen opnemen voor een afspraak of meer informatie? Dit kan eenvoudig via de mail op daan@dicetattoos.nl. Ze streven ernaar om het proces van het verkrijgen van een tatoeage net zo speciaal te maken als het uiteindelijke kunstwerk zelf.


Wat Maakt Hen Speciaal? 

Wat Dice Tattoo echt speciaal maakt, gaat verder dan individuele artistieke expressie. Ze vormen een gemeenschap van creatieve geesten, met een constante stroom van getalenteerde gastartiesten die de studio verrijken met nieuwe perspectieven. De verscheidenheid aan stijlen die ze aanbieden, van geometrie tot comic, maakt Dice Tattoo een bestemming voor liefhebbers van unieke, grensverleggende tatoeages.

Bij Dice Tattoo streven ze er niet alleen naar om kunst op de huid te creëren; ze willen een blijvende herinnering en een positieve ervaring bieden. Kom langs, laat je inspireren en laat hen samen een kunstwerk creëren dat niet alleen indruk maakt, maar ook een verhaal vertelt. Dice Tattoo, waar elke tatoeage een uniek dobbelspel is van creativiteit en vakmanschap.


Over de schrijver
Buck is co-founder van SocialBeardsNL, marketing voor de tattoo industrie. Met SocialBeardsNL hebben Buck en Sander het doel de tattoo industrie te professionaliseren en meer toegankelijk te maken. Het initiatief Tattooconventies.nl ligt hiervan natuurlijk in het verlengde!
Reactie plaatsen