Hoe kies je een tattoo opleiding
Tattoos leren zetten
TattooLerenZetten
Tattoos leren zetten
03/25/2022
3 min
0

Hoe kies je een tattoo opleiding

03/25/2022
3 min
0

Je wil leren tatoeëren met een goede tattoo opleiding. Je wilt geld verdienen als tattoo artiest en hier een carrière van maken. Het internet biedt een legio aan opleiders die je daarmee willen helpen. Maar kunnen ze dat ook allemaal zo goed? In deze blog helpen we je door de jungle heen. We geven je 5 tips over hoe jij de tattoo opleiding kiest die bij je past. 

Hoe zit de tattoo opleiding in elkaar?

Er zijn inmiddels een hoop aanbieders van tattoo opleidingen. Er zijn ook net zoveel verschillende tattoo opleidingen en cursussen als aanbieders. Het is daarom slim om te kijken wat je allemaal krijgt tijdens de opleiding. Hoe zit het in elkaar? 

Wanneer je een opleidingspakket bekijkt zie je vaak dat er een bepaalde basis voor iedereen gelijk is. Je leert dingen over de hygiëneregels, basis opmaak van je tattoo station en hoe de materialen werken. Daarin verschillen vrij weinig aanbieders. Toch heb je bij de ene meer diepgang dan bij de ander. Let daar dus goed op!


Wat is de kennis van de docenten van de tattoo opleiding?

Nog een heel belangrijke factor in je keuze voor een tattoo opleiding. Hoe ervaren zijn de docenten? Tatoeëren ze zelf? Hebben ze een tattoo shop? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt afvragen. Zo kun je inschatting maken van het niveau van de docenten en dus de opleiding. 

Wat ook helpt om hier te bekijken zijn reviews en klantverhalen over deze tattoo opleiding. Er zijn namelijk best wat beauty en PMU (permanent make-up) opleiders die ineens tattoo opleidingen gaan geven. Het wil niet altijd zeggen dat deze kwalitatief net zo goed zijn als hun PMU opleidingen.  


Hoe duur is de tattoo opleiding?

Kijk uit voor de koopjes en de dure aanbieders. Duur is niet altijd goed en goedkoop is niet altijd kwalitatief. Klantverhalen en reviews komen hier zeker weer kijken. Omdat er zoveel geld te verdienen is in de tattoo branche zijn er veel aanbieders die gerust €3000 of meer vragen voor een basisopleiding. Ze weten namelijk dat de artiesten dit er toch wel uit tatoeëren wanneer ze een shop beginnen.

Het wil echter niet zeggen dat deze tattoo opleiding van €3000 ook zoveel waard is. Let daarom echt op wat er allemaal in het pakket zit. Als je voor €3000 alleen leert hoe je een tattoo station opzet en hoe je hygiënisch werkt kom je niet ver. 

Dit zien veel opleiders al als een basisopleiding. Wij kiezen ervoor om je tijdens onze basisopleiding ook al basis tattoo’s te leren zetten. Zo kun je meteen aan de slag!  

Pas op voor koopjes!

Koopjes zijn op internet bijna altijd tegenvallers. Die zie je vaak ook bij tattoo opleidingen. Je leert net niks en zit vast aan een vervolgopleiding die vele malen duurder is. Voor een basisopleiding moet je rekening houden met zo’n €400-600 afhankelijk van of deze online of fysiek gegeven wordt. 


Wat biedt de tattoo opleiding je?

Nu je de factoren kennis, niveau en prijs hebt gezien ga je kijken naar de diepere inhoud. Wat biedt zo’n tattoo opleiding je precies? Hoe uitgebreid is de lesstof en welke thema’s worden er behandeld? 

Staat dit niet op de website? Stel hier dan kritische vragen over aan de klantenservice. Jij hebt gewoon het recht om te weten wat er behandeld wordt in jouw opleiding. Je koopt toch ook geen auto zonder dat je weet wat voor bekleding en motor erin zit?

Sommige opleiders hebben een brochure en zijn heel transparant over de inhoud van hun opleidingen. Net als wij! Je kunt onze brochure HIER aanvragen. 


Zit er begeleiding bij de tattoo opleiding?

Vooral online kom je dit nogal eens tegen. Een tattoo opleiding via een online leeromgeving zonder begeleiding. Dit kan natuurlijk prima maar het is wel zo fijn als iemand met een ervaren oog met je mee kan kijken. Zo leer je veel sneller en start je serieus met je reis tot tattoo expert. 

Zit er wel begeleiding bij? Let er dan op of je ergens naar een locatie moet komen of dat het allemaal online is. Bij ons heb je online momenten met onze tattoo meester Tom waar hij naar je werk kijkt en je meteen tips en feedback geeft. Dit lang niet overal zo!


Hoe voel jij je over de aanbieder van de tattoo opleiding?

Dit is misschien wel de belangrijkste factor. Wat is je gevoel bij de tattoo opleiding? Heb je het gevoel dat ze echt voor jouw groei gaan of puur en alleen voor de snelle winst? Wanneer de opleider een achtergrond heeft in de tattoo wereld is het aannemelijk dat er met hart en ziel wordt lesgegeven. 


Download onze tattoo opleidingsgids.

Wil je kijken of onze opleidingen bij je passen? Download dan hier onze tattoo opleidingsgids. Je ziet hier overzichtelijk wat er tijdens de opleidingen wordt behandeld en hoe we door de stof gaan. Naast prijzen en thema’s vind je ook een stukje achtergrond over Tom en TattooLerenZetten in z’n algemeen. 

Download de opleidingsgids hier.

opleidingsgids tattoo leren zetten


Reacties
Categorieën